2021 m. spalio 13 d., trečiadienis

Varškės apkepas su svarainiais

 

  Noriu pasidalinti varškės apkepu, o tiksliau net pačia idėja. Vietoje razinų, kaip įprasta į varškės apkepą aš įmaišiau svarainių cukatų. Patikėkite kokio skanumo varškės apkepas gavosi. Svarainiai puikiai tiko ir suteikė tokio subtilaus rudeniško dvelksmo.


Porcijos 2.

Užtruksite apie 30 min.

250 g varškės;

250 ml kefyro;

0,5 st manų;

2 v. š. cukraus;

2 kiaušiniai;

Žiupsnis druskos;

1 saujelė svarainių cukatų;

Rūkyto cukraus, pabarstyti (tiks ir rudasis cukrus).

  Manų kruopas užpilame kefyru ir paliekame brinkti. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius užsukame su cukrumi. Suberiame pertintą varškę. Supilame kefyrą brinkintą su mainais. Gerai išmaišome. Baltymus išplakame iki standžių putų su žiupsniu druskos. Atsargiai įmaišome į varškės masę. Suberiame svarainių cukatus. Išmaišome. Varškės masę pilstome į ne dideles formeles. Pabarstome rūkytu cukrumi.

Dedame kepti į įkaitintą iki 180 * C T orkaitę 20 min. 



 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Saldžių bulvių ir varškės virtinukai

  Jungiuosi prie #bulvi ųsavaitė Ir bandau susidraugauti su saldžia bulve. Prisipažinsiu su batatais gaminu pirmą kartą. Bet draugystę užs...