2021 m. spalio 12 d., antradienis

Silkių salotos su bulvėmis, avokadu ir obuoliu

 

  Šios salotos tikras gėris. Nežinau ar turiu ką dar pasakyti, ners norisi tik valgyti ir mėgautis kiekvienu kąsniu. Čia sugula ir silkės sūrumas, avokado kremiškumas, padažo rūgštumas. Viskas ko reikia, geram skonių balansui.

Porcijos 2 – 3.

Užtruksite apie 30 min.

4 vidutinio dydžio bulvių;
Šlakelio aliejaus;
Žiupsnis druskos;
200 g silkės;
1 obuolys;
1 avokadas;
1 raudonas svogūnas;
Saujelė konservuotų kelmučių;
Konservuotų kaparių arba kaparėlių (aš nenaudojau);
Pundelis šviežių krapų.

Padažui reikės:
1 v. š. majonezo
2 v. š. graikiško jogurto
1 a. š. dižono garstyčių
1 a. š. citrinos sulčių
1 skiltelės tarkuoto česnako
Saujelės smulkintų šviežių krapų
Žiupsnis druskos;

Žiupsnis juodųjų  pipirų.



  Bulves supjaustome kubeliais. Apšlakstome aliejumi, pabarstome druska. Paskleidžiame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame 180 * C T  orkaitėje su vėjelio funkcija apie 20 minučių.
 Silkę, obuolį ir avokadą supjaustome panašaus dydžio kubeliais, kaip ir bulves. Svogūną supjaustome nedideliais gabalėliais.
  Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.
  Į dubenį dedame keptas bulves, silkę, obuolį, avokadą, svogūną ir padažą, viską gerai išmaišome.
Ant viršaus dedame kelmučius, kaparius (jei juos naudosite) ir šviežių krapų.



Recepto šaltinis: www.antmedineslenteles.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Saldžių bulvių ir varškės virtinukai

  Jungiuosi prie #bulvi ųsavaitė Ir bandau susidraugauti su saldžia bulve. Prisipažinsiu su batatais gaminu pirmą kartą. Bet draugystę užs...