2021 m. spalio 8 d., penktadienis

Madlenos su avietėmis

 

Savaitgalį pasitinkame saldžiai. Gal nors kiek nors nuotaika pagėrės.

  Nenoriu aš čia pilstyti iš pilno į kiaurą. Rašyti daug ir ilgų įžangų, kažkaip nesidėsto čia man tos mintys nors tu, ką. Būna tikriausiai visiems tokių dienų, kažkokių keistų, kur nuotaika žemiau „kulniukų“ nusiritus....

Iš normos iškepiau 16 madlenų.

Užtruksite apie 30 min.

3 kiaušiniai;
100 g cukraus;
110 g sviesto;
Žiupsnelis druskos;
150 g miltų (nors recepte rašoma dėti tik 90 g);

1 a. š. kepimo miltelių;
1 a. š. tarkuotos citrinos žievelės
Saujelė aviečių (tinka ir šaldytos).

  Kiaušinius išsukame su cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės. Ištirpiname sviestą. Supilame į kiaušinių ir cukraus plakinį. Suberiame tarkuotą citrinos žievelę. Išmaišome. Įsijojame druską, miltus, kepimo miltelius. Gerai išmaišome. Tešlą galima 1 - 2 val. palaikyti šaldytuve, bet tai daryti tikrai nėra būtina. Į madlenų kepimo formeles pilame tešlos, dedame po 1 - 2 avietes.
 Orkaitę įkaitiname iki 190* C T.  Kepame  12-15 min.


Recepto šaltinis: „Cukruoti debesys“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Saldžių bulvių ir varškės virtinukai

  Jungiuosi prie #bulvi ųsavaitė Ir bandau susidraugauti su saldžia bulve. Prisipažinsiu su batatais gaminu pirmą kartą. Bet draugystę užs...