2021 m. spalio 3 d., sekmadienis

Burokėlių sriuba

 

  Kuo dar kitokia gali būti burokėlių sriuba? Ką dar galima naujai su ja sumeistrauti? Aš tiesiog daržovėms į kompaniją pakviečiau pomidorų. Jie suteikė rūgštumo ir nenaudojau papildomai daugiau nei obuolių acto, nei citrinos sulčių. Nežinau, kaip jums, bet man burokėlių sriuboje norisi tokios  gaivios rūgštelės.

Porcijos 4.

Užtruksite apie 40 min.

1 burokėlis;

1 poras;

1 svogūnas;

1 skiltelė česnako;

4 bulvės;

2 pomidorai;

Saujelė džiovintų baravykų;

2 lauro lapai;

Žiupsnis pipirų;

Druskos pagal skonį;

Šlakelis aliejaus;

30 g sviesto;

2 l vandens;

1 v. š. žalumynų: krapai, petražolės.

Kukuliams:

500 g maltos kiaulienos;

1 kiaušinis;

Žiupsnis druskos;

Žiupsnis juodųjų pipirų;

1 a. š. prieskoninių žolelių.

   Daržoves nulupame, nuplauname. Svogūną, česnaką ir porą supjaustome smulkiais gabalėliais, morką ir burokėlį sutarkuojame. Puode įkaitiname aliejų, ištirpiname sviestą ir sudedame smulkintas daržoves. Pakepiname, kol šiek tiek suminkštės. Sudedame baravykus ir pakepiname dar keletą min.  Pomidorus nublanširuojame (užpilame karštu vandeniu, tada perliejame šaltu), nulupame odeles ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Suberiame į puodą ir šiek tiek patroškiname. Bulves supjaustome kubeliais. Sudedame į sriubą. Užpilame vandeniu, beriame druskos, lauro lapus. Užverdame.

  Formuojame kukulius ir sudedame į verdančią sriubą. Verdame ar apie 25 min. Paskaniname smulkintais žalumynais. Pilstome sriubą į dubenėlius. Jei norisi gardiname šaukštu grietinės. 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Saldžių bulvių ir varškės virtinukai

  Jungiuosi prie #bulvi ųsavaitė Ir bandau susidraugauti su saldžia bulve. Prisipažinsiu su batatais gaminu pirmą kartą. Bet draugystę užs...