2021 m. rugsėjo 8 d., trečiadienis

Vištos širdelių ir skilvelių troškinys

 

  Ar mėgstate, valgote ir ruošiate savo šeimai subproduktus? Mano nuomonė šiuo klausimu tokia – kuo daugiau sunaudoti, panaudoti ir mažiau išmesti. Visa šeima valgo subproduktus, vyras labiau mėgsta kepenėles, o mergaitės vištų širdeles. Kai mama augindavo pati kiaules mėsai virdavome, troškindavome  ir valgydavome plaučius, iš jų ruošdavome „plautines“ dešras. Aš subproduktų nebijau, su jais nuo mažens jas valgau.

Porcijos 4.

Užtruksite apie 1 val.

500 g vištos skilvelių;

500 g vištos širdelių;

Druskos pagal skonį;

Žiupsnis juodųjų pipirų;

1 a. š. prieskoninių žolelių;

6 – 8 bulvės;

2 morkos;

1 svogūnas;

2 skiltelės česnako;

1 v. š. aliejaus;

3 g sviesto;

300 ml vandens;

200 ml grietinėlės;

1 v. š. miltų;

2 lauro lapai;

Žalumynai: krapai, bazilikas, petražolės, laiškiniai česnakai.

  Daržoves nulupame. Svogūną ir česnaką supjaustome smulkiais gabalėliais, morką griežinėliais, bulves kubeliais.

  Troškintuve ištirpiname sviestą ir įkaitiname aliejų.  Sudedame ir pakepiname morkas, svogūnus, česnakus. Daržovėms suminkštėjus sudedame supjaustytus skilvelius ir širdeles. Pakepiname apie 5  - 10 min. Pabarstome  miltais. Išmaišome. Sudedame bulves, lauro lapus, pagardiname druska. Užpilame vandeniu ir patroškiname apie 30 min.  Supilame grietinėlę ir dar patroškiname apie 10 min. Pabarstome smulkintais žalumynais.

  Valgėme su raugintais agurkėliais.


Nuotraukoje pozuoja indai iš „Vintažinis“.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Tortilija su kiaušiniu ir šonine pusryčiams

  Taip ir norisi man parašyti, kad pusryčiai pagal Gintarę  @gintare.kaminskaite .   Pamačiau parduotuvėje, kai jos pirkinių krepšelyje ats...