2021 m. rugsėjo 10 d., penktadienis

Vištiena troškinta obuolių sultyse

 

  Bandau jungtis prie #obuoliųsavaitė ir pietums vištieną troškinu obuolių sultyse. Man labai patiko, kai Beata išrenka, kokį nors produktą ir didikuoja jį visai savaitei. Nesineriu per galvą, bet visai smagu, ką nors pagaminti. Nežinau ar dar spėsiu, ką nors pagaminti su obuoliais daugiau, bet kad jų suvalgysime daug tai tikrai.

Porcijos 6.

Užtruksite apie 1 val.

1 višta (rinkausi naminę);

1 a. š. druskos;

Žiupsnis juodųjų pipirų;

1 a. š. paprikos miltelių;

1 a. š. Provanso žolelių;

2 skiltelės česnako;

1 svogūnas;

1 morka;

Šlakelis aliejaus;

300 ml obuolių sulčių;

100 ml vandens;

2 lauro lapai;

1 čili, jei norisi;

 

Keli šalavijo lapeliai.

  Vištieną supjaustome gabalėliais. Pabarstome druska, pipirais, paprikos milteliais, žolelėmis ir viena smulkinta česnako skiltele. Mėsą įtriname. Man patinka, kai galiu per naktį palikti pasimarinuoti, bet jeigu laiko nėra – kepame iš karto.

  Ketaus puode įkaitiname aliejų. Sudedame vištieną ir apkepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

  Daržoves nulupame. Svogūną ir česnaką pasmulkiname, morką sutarkuojame burokine tarka. Sudedame smulkintas daržoves į puodą ant vištienos ir pakepiname apie 5 min.

  Supilame sultis, vandenį, dedame čili, lauro ir šalavijo lapelius. Uždengiame puodą ir dedame troškinti į įkaitintą iki 150 * C T orkaitę 50 min. Dangtį nukeliame padidiname kaitrą iki 200 *C T ir kepame apie 10 min, kol dalis skysčio nugaruos ir pavirs skaniu padažu.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Tortilija su kiaušiniu ir šonine pusryčiams

  Taip ir norisi man parašyti, kad pusryčiai pagal Gintarę  @gintare.kaminskaite .   Pamačiau parduotuvėje, kai jos pirkinių krepšelyje ats...