2021 m. rugsėjo 12 d., sekmadienis

Varškės pyragas su obuoliene

 

 Na štai ir prabėgo tos mano atostogos. Bet šį kartą jos buvo taip reikalingos. Aš taip pailsėjau ir atsigavau, jog net šį antradienį pagalvojau, jog jau penktadienis. O čia mintyse susigaudžius, kas yra kas, norėjau šypsotis dar plačiau ir pati sau pavydėjau, kad atostogos vis dar tebesitęsia.

Pabuvimas tiesiog vienai, bent kelias val per dieną buvo jau būtinas ir reikalingas, kaip oras.

  Žinau vėl laukia ne ramūs rytai, jaudulio ir bėgimo laikas, bet tikiu, kad viską spėsim, viską galėsim ir viską mokėsim.

  O į darbą grįžtu su desertu. Varškės pyragas su obuoliene. Aš naudojau savo virtą obuolienę su avietėmis.

  Jungiuosi prie #obuoliųsavaitė.

Kepimo forma 22 cm.

Porcijos 10.

Užtruksite daugiau nei 1 val.

 

Tešlai:
200 g k. t. sviesto
350 g miltų
30 g cukraus
žiupsnelis cinamono

Įdarui:
3 kiaušiniai
150 g cukraus
500 g varškės
1 v. š. krakmolo
500 ml obuolienės

 

  Ruošiame įdarą. Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės. Įmaišome pertrintą varškę. Suberiame  krakmolą ir dar kartelį išmaišome.
  Ruošiame tešlą. Dubenyje minkštą, kambario temperatūros  sviestą sutriname  su miltais, cukrumi ir žiupsneliu cinamono. Gausis puri trupinių masė. Porą saujų trupinių atidedame į šalį – pasiliakame pyrago viršui apibarstyti.
Likusius trupinius suberiame  į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą ir delnais suformuojame pyrago pagrindą. Ant išklotos tešlos supilame varškės masę, ant jos tolygiai paskirstome obuolienę. Apibarstome likusiais trupiniais.
Kepame iki 180 ˚C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 60 – 75 minutes.



Recepto šaltinis: www.sauletavirtuve.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Tortilija su kiaušiniu ir šonine pusryčiams

  Taip ir norisi man parašyti, kad pusryčiai pagal Gintarę  @gintare.kaminskaite .   Pamačiau parduotuvėje, kai jos pirkinių krepšelyje ats...