Kai Austėja paklausė manęs, kieno švęsime gimtadienį,
kad kepu tokį gražų tortą, drąsiai atsakiau Lietuvos. O ji nesuabejojusi
pridūrė, tada ir mano, ir tavo, ir visų. Nes Lietuva visų.....
Labai apsidžiaugiau jos pasakytais
žodžiais. Nes iš tikrųjų ši šventė visų.
Kepimo forma 20 cm skersmens.
Porcijos 6.
Užtruksite kiek daugiau nei 1 val.
Biskvitui:
5 kiaušiniai;
230 g cukraus;
1 a. š. vanilės;
3 v. š. aliejaus;
230 g miltų;
1 a. š. kepimo miltelių;
Šlakelis geltonos spalvos maistinių dažų;
Šlakelis žalios spalvos maistinių dažų;
Šlakelis raudonos spalvos maistinių dažų.
Kremui:
1 indelis saldinto kondensuoto pieno;
180 g k. t. sviesto;
400 ml grietinėlės;
Citrinos sulčių, pagal skonį.
Biskvitų sulaistymui:
100 ml vandens;
1 a. š. cukraus;
0,5 citrinos sulčių.
Kiaušinius išsukame su cukrumi ir vaniliniu
cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės. Supilame aliejų. Įsijojame miltus ir
kepimo miltelius. Masę gerai išmaišome, padaliname į 3 dalis. Į kiekvieną
įmaišome maistinių dažų. Biskvitus
kepame atskirai po vieną. Tešlą pilame į kepimo skardą. Dedame kepti
įkaitintoje iki 180 * C T apie 20 min. Biskvitus iškeptus gerai atvėsiname.
Kambario temperatūros sviestą išsukame su
kondensuotu pienu, kol masė taps vientisa. Įspaudžiame citrinos sulčių ir gerai
išmaišome. Šaltą grietinėlę išplakame iki standžių putų, jei blogai plakasi,
galima įberti grietinėlės standiklio. Išplaktą
grietinėlę įmaišome į sviesto ir kondensuoto pieno kremą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą