2021 m. vasario 16 d., antradienis

Trispalvis tortas Lietuvai

 

   Kai Austėja paklausė manęs, kieno švęsime gimtadienį, kad kepu tokį gražų tortą, drąsiai atsakiau Lietuvos. O ji nesuabejojusi pridūrė, tada ir mano, ir tavo, ir visų. Nes Lietuva visų.....

  Labai apsidžiaugiau jos pasakytais žodžiais. Nes iš tikrųjų ši šventė visų.

Kepimo forma 20 cm skersmens.

Porcijos 6.

Užtruksite kiek daugiau nei 1 val.

Biskvitui:

5 kiaušiniai;

230 g cukraus;

1 a. š. vanilės;

3 v. š. aliejaus;

230 g miltų;

1 a. š. kepimo miltelių;

Šlakelis geltonos spalvos maistinių dažų;

Šlakelis žalios spalvos maistinių dažų;

Šlakelis raudonos spalvos maistinių dažų.

Kremui:

1 indelis saldinto kondensuoto pieno;

180 g k. t. sviesto;

400 ml grietinėlės;

Citrinos sulčių, pagal skonį.

Biskvitų sulaistymui:

100 ml vandens;

1 a. š.  cukraus;

0,5 citrinos sulčių.

  Kiaušinius išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės. Supilame aliejų. Įsijojame miltus ir kepimo miltelius. Masę gerai išmaišome, padaliname į 3 dalis. Į kiekvieną įmaišome  maistinių dažų. Biskvitus kepame atskirai po vieną. Tešlą pilame į kepimo skardą. Dedame kepti įkaitintoje iki 180 * C T apie 20 min. Biskvitus iškeptus gerai atvėsiname.

  Kambario temperatūros sviestą išsukame su kondensuotu pienu, kol masė taps vientisa. Įspaudžiame citrinos sulčių ir gerai išmaišome. Šaltą grietinėlę išplakame iki standžių putų, jei blogai plakasi, galima įberti  grietinėlės standiklio. Išplaktą grietinėlę įmaišome į sviesto ir kondensuoto pieno kremą. 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žuvies piršteliai gruzdintuvėje

    Mano namuose atsiradus „Delimano“ karšto oro gruzdintuvei ima kartais ir atsidaro greito maisto restoranas namuose. O kodėl gi ne? Šiuos...