Šiuos sumuštinius pamačiau pas Odetą
iš „Samčio užrašai“. Pasirodo jie net gi Japoniški. Kuo labai nustebau, nes
atrodo skoniai visi pažįstami ir subalansuoti mums. Kad gaminsiu šiuos
sumuštinius žinojau jau iš karto. Nes kiaušinis man yra pats puikiausias
dalykas, suteikiantis sotumo ir jėgų.
O kadangi aš jau taip mėgstu kiaušinius, pabandysiu iki pat Velykų bent
kartą per savaitę, ką nors pagaminti su jais ir jums parodyti.
Porcijos 4.
Užtruksite
iki 10 min.
8 virti kiaušiniai;
2 - 3 v. š. majonezo;
0,5 a. š. cukraus;
1 v. š. smulkintų krapų;
1 v. š. smulkintų laiškinių česnakų;
Žiupsnis druskos;
Žiupsnis juodųjų pipirų;
8 riekės sumuštinių duonos;
1 a. š. garstyčių
1 v. š. majonezo;
Saujelė daigų (nebūtina).
Pasiruošiame įdarą. Virtus 6 kiaušinius susmulkiname arba sutarkuojame. Dubenyje
sumaišome su majonezu, cukrumi, druska, pipirais ir smulkintais krapais bei
laiškiniais česnakais.
Nuo
duonos nupjauname pluteles. Perpjauname per pusę. Garstyčias sumaišome su majonezu. Tepame ant duonos.
2
kiaušinius supjaustome ketvirčiais. Dedame po vieną ketvirtį ant duonos
riekelės. Uždedame įdaro. Uždedame duonos riekelę. Pabarstome daigais.
Ir štai puikūs sumuštiniai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą