2021 m. vasario 19 d., penktadienis

Silkė su pupelėmis ir grybais


   Silkė vėl užvaldo mano virtuvę. Šis penktadienis – pirmasis gavėnios penktadienis. Tad tradiciškai pietums silkė. Šį kartą su pupelėmis ir džiovintais baravykais.

Porcijos 4.

Užtruksite apie 20 min.

2 silkės filė;

1 skardinė konservuotų pupelių (galima naudoti ir virtas);

1 sauja džiovintų baravykų;

1 svogūnas;

Žiupsnis pipirų;

2 v. š. alyvuogių aliejaus;

Šlakelio citrinos sulčių.

Grybus užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Svogūną supjaustome pusžiedžiais. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Pakepiname svogūnus, kol šie suminkštės. Grybus šiek tiek pasmulkiname ir sudedame į keptuvę. Pakaitiname keletą min. Svogūnus ir grybus sumaišome su virtomis  ar konservuotomis pupelėmis. Į lėkštę dedame silkę, pagardą. Pabarstome pipirais, apšlakstome citrinų sultimis. 

Recepto šaltinis: kulinarinis žurnalas „Beatos virtuvė“


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Žuvies piršteliai gruzdintuvėje

    Mano namuose atsiradus „Delimano“ karšto oro gruzdintuvei ima kartais ir atsidaro greito maisto restoranas namuose. O kodėl gi ne? Šiuos...