Pagaliau man jie pavyko. Oi esu
turėjusi su plikytais sausainiais nesėkmių. Ir net ne vieną. Manau didžiausia
bėda ištikdavo nes būdavo per skysta tešla.
O kepant sausainiai pavirsdavo į nedidelius blynelius orkaitėje. Bet juk
ne to tikiesi, kai kepi plikytukus.
Iš normos
iškepiau 2 dideles skardas mažų sausainių.
Užtruksite
gaminant apie 10 min + kepimo laikas 10
– 15 min.
300 ml
pieno;
70 g
sviesto;
80 g
cukraus;
Žiupsnis
druskos;
5
kiaušiniai;
150 g miltų.
Pieną supilame į prikaistuvį. Suberiame cukrų, druską. Sudedame
nedideliais gabalėliais pjaustytą sviestą. Pakaitiname, kol cukrus ir sviestas ištirps. Pienas pradės
burbuliuoti. Tada suberiame miltus. Gerai išmaišome. Tešla pradeda brinkti ir
tampa elastinga. Nukeliame nuo ugnies. Maišome toliau, kol tešla sušoks į
gumulą. Paliekame šiek tiek pravėsti. Kiaušinius mušame į dubenį ir paplakame
šakute. Po kelis šaukštus pilame į tešlą. gerai išmaišydami. Visų kiaušinių
gali ir neprireikti supilti. Reikia stebėti tešlą. Ji turi krestelėjus lengvai
kristi nuo šaukšto. Nebūti per daug skysta antraip sausainiai kepdami
neišlaikys formos ir pavirs į saldžius blynelius.
Gautą tešlą sudėti į konditerinį švirkštą ir formuojame sausainius į
kepimo popieriumi išklotą skardą. Patepame likusiu kiaušinių plakiniu. Kepame
įkaitintoje iki 190 * C T orkaitėje 10 – 15 min.
Recepto šaltinis: Beata Nicholson
„Beatos virtuvė: kepinių knyga“.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą