2019 m. rugpjūčio 1 d., ketvirtadienis

Jogurtinis tortas su želė gabaliukais



Man patinka kepti tortus, tik turiu problemą, kad nelabai moku juos dailiai puošti. Vasarą man žinoma gelbsti uogos. Jos tikrai puošnios ir tortui suteikia gyvumo. Šis jogurtinis tortas yra vienas iš mėgstamiausių mano šeimos, nes yra pakankamai gaivus, lengvas ir toks vasariškai žavus. 



Kepimo forma 24 cm skersmens.
Porcijos 10.
Užtruksite daugiau nei 1 val.
Biskvitui:
4 kiaušinių;
80 g Miltų;
0,5 šaukštelio vanilinio cukraus;
80 g cukraus;
1 a. š. kepimo miltelių
Kremui:
500 ml  jogurto natūralaus;
500 ml grietinėlės;
150 g cukraus;
30 g želatinos + 100 ml vandens;
1 pak braškinės želė.
Žėlę užpilame karštu vandeniu ir palakame pilnai sustingti.
Papuošti: braškės ir šilauogės pagal poreikį.
Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Į kiaušinių masę įsijojame miltus su kepimo milteliais. Masę išmaišome iki vientisumo. Orkaitę įkaitiname iki 180 * C T. Tešlą supilame į kepimo formą ištiestą popieriumi. Kepame apie 30 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname ir perpjauname per pusę.
 Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame, kad išbrinktų. Grietinėlę išplakame su cukrumi iki standžių putų ir įmaišome jogurtą. Želatiną ištirpiname garų vonelėje ir atvėsiname iki kambario temperatūros. Supilame į jogurto ir grietinėlės masę. Želė supjaustome nedideliais gabaliukais. Suberiame į jogurto masę. Ant pirmojo biskvito pilame pusę jogurto masės, ant viršaus dedame dar vieną biskvito lakštą ir užpilame likusia jogurto mase.  Tortą dedame į šaldytuvą stingti. Pjaustome uogas ir dedame ant torto. 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Tortilija su kiaušiniu ir šonine pusryčiams

  Taip ir norisi man parašyti, kad pusryčiai pagal Gintarę  @gintare.kaminskaite .   Pamačiau parduotuvėje, kai jos pirkinių krepšelyje ats...