2019 m. liepos 18 d., ketvirtadienis

Šaldytos voveraitės žiemai



Taip visai netikėjau vakar man pasisekė gauti 6 kg voveraičių. Prigrybavo mano bendradarbė ir pasiūlė tuos grybus man. O aš taip apsidžiaugiau ir triūsiau vakar iki vėlumos. Dabar noriu pasidalinti su jumis, ką aš su jomis nuveikiau.
Prisiklausiau pirmiausiai patarimų, kad nerekomenduojama voveraičių šaldyti neapdorotų (ta prasme neapvirtų), nes jos tampa guminės ir apkarsta.


Voveraites šaldžiau 2 būdais.
1.      Šaldytos voveraitės.
Voveraites nuplauname, šiek tiek pasmulkiname. Sudedame į puodą, užpilame vandeniu. Užverdame, nugraibome susidariusias putas. Paverdame kelias min. Nukošiame. Atvėsiname ir supilstome į indelius ar maišelius tinkamus šaldymui.
2.      Šaldytos voveraitės su morkomis ir svogūnais.
Tai puikus paruoštukas sriubai ar padažui. Kad taip ruošia voveraites žiemai buvau girdėjusi jau prieš keletą metų iš bendradarbės, bet prisiruošiau pabandyti tik dabar.  Pasiteisins man ar ne bus matyti. Bet kol pats nepabandai nežinai. Ar gi ne?
2 kg voveraičių;
3 morkos;
1 didelis svogūnas;
1 v. š. aliejaus;
50 g sviesto.
Voveraites nuplauname, šiek tiek pasmulkiname. Sudedame į puodą, užpilame vandeniu. Užverdame, nugraibome susidariusias putas. Paverdame kelias min. Svogūną ir morkas nulupame. Morkas supjaustome griežinėliais, svogūną pasmulkiname. Įkaitiname keptuvėje aliejų. Suberiame daržoves ir pakepiname, kol jos suminkštės. Suverčiame voveraitės. Sudedame sviestą ir pakaitiname dar kelias min. Atvėsiname. Supilstome į indelius. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Tortilija su kiaušiniu ir šonine pusryčiams

  Taip ir norisi man parašyti, kad pusryčiai pagal Gintarę  @gintare.kaminskaite .   Pamačiau parduotuvėje, kai jos pirkinių krepšelyje ats...