2019 m. birželio 14 d., penktadienis

Keptos krabų lazdelės tešloje



Ar Jums būna taip, kad varstote ir varstote šaldytuvo dureles ieškodami kažko. O ko norisi neaišku. Man taip buvo šiandien. Varčiau dureles, ieškojau tarsi lobio. Ir patikėkite, kai pamačiau pakuotę krabų lazdelių gimė išganinga mintis. O taip aš noriu krabų lazdelių ir ne bet, kaip ruoštų, o keptų tešloje. Taigi uždarau šaldytuvą ir kimbu į darbus. Tik prašau manęs nepasmerkite, bet neįsivaizduoju, kaip galėčiau valgyti krabų lazdeles be česnakinio majonezinio padažo. 


Porcijos 3.
Užtruksite apie 15 min.
300 g krabų lazdelių;
2 kiaušiniai;
2 v. š. majonezo;
3 v. š. miltų;
3 v. š. krakmolo;
Aliejaus, kepimui.
Padažui:
2 v. š. pomidorų padažo;
2 v. š. majonezo;
3 skiltelės česnako;
Žiupsnis druskos;
Žiupsnis padažų prieskonių;
Žiupsnis „Viduržemio virtuvės prieskonių mišinio“.
Kiaušinius išsukame su majonezu. Beriame miltus ir krakmolą. Tešlą gerai išmaišome, ji gaunasi labai tiršta. Taip ir turi būti, kad nenubėgtų nuo krabų lazdelių, o jas gražiai apgaubtų.  Įkaitiname keptuvėje aliejų. Mirkome krabų lazdeles į tešlą ir apkepame, kol gražiai pagels ir iškeps. Padažui sumaišome majonezą su pomidorų padažu, beriame prieskonius ir smulkintą  česnaką. Gerai išmaišome. Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pikantiškas sviestas

     Pikantišką sviestą pagaminti daug išmonės nereikia, o rezultatas puikus. Šį kartą gaminau su ciberžole. 200 g sviesto; 2 a. š. ciberžol...